Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Mjölfria matiga muffins med potatis, ost och skinka
Matiga muffins utan mjöl som mättar gott på picknicken.
Spara på pinterest
Portioner
12
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
400
g
skalad potatis
50
g
smör
1,5
dl
emmentalerost
riven + extra till topping
2
st
ägg
100
g
rökt skinka
strimlad
0,5
st
röd paprika
finhackad
Salt
peppar
Instruktioner
Koka potatis mjuk i saltat vatten.
Mosa potatisen och lägg moset i en bunke.
Rör ner smör, ägg , osten, skinka och paprika i moset.
Krydda med salt och peppar.
Rör till en jämn smet, och fördela i muffinsformar.
Toppa med riven ost.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 225 C i cirka 15 minuter eller tills de fått en fin färg.